onsdag 3 oktober 2012

Tandis

Idag startade vi våran dag med ett besök på BVC för 10-månaders kontroll. Våran stora tjej är nu 74.5 cm lång och väger 10,2 kg. Allt gick bra och hon följer både tillväxtkurvan och utvecklingen som hon ska, även om hon ligger lite över på både längden och vikten just nu.
Hon har alltid varit tidig i utvecklingen så den kontrollen var inga bekymmer denna gång heller.
Hon förstår några ord som t.ex lampa och pekar på den om man frågar vart den är.
Pekfingergreppet är väl beprövat och använts flitigt varje dag.
Hon kan gå några steg själv (ca 3-5 st) om man håller ut armarna och säger kom, men hon måste börja med att släppa taget från t.ex bordet så hon hittar balansen innan hon går.

Hon säger "mam mam", "eeej" och "itta".

Vi var även på det såkallade tandis, en tandhygenist som kommer på BVC och berättar hur man ska sköta tänderna på de små, mycket var självklart men lite nytt lärde vi oss.
Det kändes skönt att höra att det inte gjorde något att ge välling efter att man borstat tänderna, hon tyckte inte att man skulle hålla på och krångla med något som fungerade bra sa hon. Huvudsaken var att man borstade noga med tandkräm två gånger om dagen, morgon och kväll.
Elisa har just nu två tänder i nederkäken och två tänder som är påväg i överkäken, den vänstra har börjat synas lite mer än den högra som fortfarande gömmer sig under ett svullet tandkött.

Idag har vi också hunnit med en nästan två timmars långpromenad med Sara, hälsat på pappa Jens på hans jobb, och lunchat på stan.
Jag har även fyndat kaffemuggar och assietter till 40% rabatt.
Inte fy skam! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar